Česky

Magnetické filtry VFFOTO: Nové typy i velikosti

Magnetické filtry VFFOTO: Nové typy i velikosti

Humpolec, 6. 6. 2019

Český výrobce fotografických filtrů VFFOTO rozšiřuje od 6. 6. 2019 sortiment o další filtry s magnetickým úchytem. Systém místo tradičních kruhových filtrů se závitem využívá tenký adaptér (kroužek našroubovaný na konci objektivu) a speciální fotografický filtr v magnetickém rámečku, který se na adaptér upevní bez šroubování, pouhým přiložením.

Řada dosavadních 77 mm magnetických filtrů se rozrůstá o velmi silný krajinářský ND 32000x filtr.

Zcela nově přibývají magnetické filtry v průměrech 82, 72, 67 a 62 mm, vždy v provedeních polarizační filtr, ND 64x a ND 2000x. Adaptér magnetických filtrů buď bez skla nebo, u 72 a 82 mm, též jako UV filtr.

Vladimír Fučík, majitel značky VFFOTO, shrnuje výhody novinky takto: „Ohlasy na první magnetické filtry VFFOTO máme velmi kladné. Nasloucháme našim zákazníkům a na jejich přání přidáváme velmi silný krajinářský ND 32000x filtr. Magnetické filtry se snadno a rychle nasazují i sundavají. Což uvítají speciálně fotografové dlouhých expozic za pomoci silných ND filtrů. S nasazeným silným ND (neutral density – neutrální šedý) filtrem nepracuje automatické ostření fotoaparátu a hledáček je příliš tmavý i pro manuální ostření. Fotograf proto musí zaostřit bez filtru, poté automatické ostření vypnout, opatrně našroubovat ND filtr a exponovat. Přitom nesmí pohnout ostřícím prstencem objektivu.

Magnetický filtr VFFOTO stačí po zaostření jen přiblížit ke konci objektivu a okamžitě pevně drží. Sundáte jej prsty bez nástrojů, pouhým zatáhnutím větší silou. Navíc můžete použít několik magnetických filtrů zároveň (například polarizační spolu s ND).

Čím se mé magnetické filtry liší od podobných systémů na českém trhu? Jednoduchostí. Místo obvyklých dvou adaptérů (jeden na konci objektivu, druhý k našroubování na klasický fotografický filtr) je protikusem k adaptéru přímo fotografický filtr. Nebo několik, protože filtry můžete vrstvit na sebe.

V horizontu několika měsíců VFFOTO počítá s rozšířením o další typy i průměry. Cena VFFOTO magnetického filtru je o několik desetikorun vyšší oproti srovnatelné šroubovací verzi.
Adaptér na konec objektivu má dvě verze: Buď jednoduchý kroužek za 425 Kč (koncová cena s DPH). Nebo s vestavěným UV filtrem (kvalitní optické sklo, 14 antireflexních vrstev, nanovrstvy pro snadné čištění) a cenou o málo vyšší oproti šroubovací GS verzi UV filtru.

Vladimír Fučík je český výrobce profesionálních fotografických filtrů se sídlem v Humpolci. Filtry pod vlastní značkou VFFOTO vyrábí od roku 2012. Sortiment zahrnuje všechny hlavní typy fotografických filtrů – UV, cirkulární polarizační, ND (neutrální šedé) i přechodové filtry a několik specialit. Mimo jiné Night Sky filtr pro omezení světelného znečištění při fotografování noční oblohy a Colours of Nature polarizační filtr pro věrnější barvy fotografií přírody.
Jako jediný výrobce v Evropě, a jeden z několika na světě, vyrábí VFFOTO i filtry v titanovém rámečku – VFFOTO Titanium Edition. Titan je mimořádně lehký, tvrdý, skvěle odolává korozi a přitom zdravotně nezávadný a vhodný i pro alergiky. Titanový filtr se „nezakousne“ ani v mrazu a nepřimrzá k objektivu. Nevýhodou je vyšší cena titanu a náročnější opracování.

Kontakty: Vladimír Fučík, telefon +420 731 474 681, Jiří Skořepa, telefon +420 727 803 355
email info@vffoto.com, Palackého 834, Humpolec, 396 01

Fotografie v tiskovém rozlišení (zip soubor, 2,3 MB) : https://www.vffoto.com/files/files/Dokumenty-ke-stazeni/press/Nove_prumery_a_typy_magneticke_filtry_VFFOTO_tiskova_zprava-2019-06-06-print-pict.zip

Tisková zpráva v .doc formátu: https://www.vffoto.com/files/files/Dokumenty-ke-stazeni/press/Nove_prumery_a_typy_magneticke_filtry_VFFOTO_tiskova_zprava-2019-06-06.docx