Česky
CZK
O značce VFFOTO Tiskové zprávy Krátké zamyšlení nad filtry VFFOTO

Krátké zamyšlení nad filtry VFFOTO

• Motto : Žádný lidský výtvor není dokonalý, dokonalé věci dělá jen Bůh (parafráze starého lidového rčení).

majitel VFFOTO

Když jsem před téměř 9 lety začal připravovat první UV filtry, polarizační filtry a ND filtry VFFOTO, stál jsem před mnoha otázkami. Jednou z nich bylo, jak budeme spojovat kroužek se sklem. Měl jsem na výběr ze 2 možností:

1) spojit sklo s rámečkem pevným spojem, např. lepení, lisování...

2) spojit sklo s rámečkem rozebíratelným spojem, např. pomocí závitu

Rozhodl jsem se pro druhou variantu. Popravdě, dodnes tohoto rozhodnutí nelituji. Ptáte se, jaká je hlavní výhoda a nevýhoda rozebíratelného systému?

Začnu nevýhodou:

Jedinou podstatnější nevýhodou je vlastnost závitu - jeho utahování a povolování. Čas od času se může stát , že díky vibracím nebo nedokonalosti závitu může dojít k jeho povolení. Občas se nám s tímto problémem ozve některý z našich zákazníků. Počet takových hlášení se nechá ročně spočítat na prstech ruky. Jak takovou situaci řešíme? Jednoduše, zákazník má 10 let záruku na filtr. My mu ho zdarma opravíme a obvykle do 24 hodin, po jeho obdržení, odešleme zpět.

Skončím výhodou:filtr VFFOTO

Můžeme zákazníkovi nabídnout velmi užitečnou službu - opravu filtru VFFOTO. V současné době nemám informace, že by tuto službu některý výrobce nabízel. Často se stává, že zákazníkovi filtr upadne (někdy i s foťákem) nebo si filtr poškodí, např. špatným čištěním. Nejčastěji to "odnese" samozřejmě sklo, občas i rámeček. Zde umíme zákazníkovi (za 50% ceny) filtr bleskurychle opravit, a tím pádem mu ušetřit nemalé peníze. Stačí, aby byl členem našeho klubu (tím se může stát každý) a nemusí běžet do obchodu pro nový kus. Společně takto šetříme materiálové i lidské zdroje a chováme se šetrněji k životnímu prostředí.

Z tohoto důvodu jsem dal přednost rozebíratelnému spoji. Zda jsem udělal správně, nechám na individuální posouzení čtenáře a našich zákazníků.

Všem přeji krásný den

Vladimír Fučík